Bercakap-cakap dalam The Fairly Current Show

Puspa Fahmi
Beberapa hari lepas aku dijemput oleh Fahmi Fadzil untuk muncul dalam rancangan Fairly Current Show di Popteevee. Asalnya, dia minta aku untuk bercakap pasal kes Aminul, tapi aku kata tak boleh la sebab kes masih sedang berjalan. Jadi, dia minta aku bercakap pasal kes-kes lain dan pendapat aku mengenai beberapa situasi yang melibatkan polis. Aku pun setuju.

Katanya lagi rancangan itu berkonsepkan santai dan fokus pada anak muda. Jadi haruslah aku tidak serius sangat.

Tapi apa feedback yang aku dapat? Puspa tak serius dalam isu Aminul lah, Puspa taktau apa-apa dalam kes Aminul sebab aku peguam mudalah dan aku adalah bodoh sebab kata adik Aminul tak bersalah dan bukan penjenayah hanya kerana dia memandu tanpa lesen.

Yang salah tetap salah, benar tetap benar, dan pembunuh tetap pembunuh.

Tak sabarnya nak bawa kes ini ke muka pengadilan.

Nak tengok, klik sini.

Tags: , , , ,


Puspawati Rosman ialah seorang loyar. Sebelum itu, beliau mendapat pendidikan hak asasinya di SUARAM. Beliau merupakan salah seorang pengasas Lawyers For Liberty. Beliau juga ialah seorang kolumnis Malaysiakini (edisi BM). Kadang-kadang di Merdekareview.com (edisi BM) dan di beberapa buku komik kelolaan Zunar sebelum ia diharamkan. Buat masa ini, hobi beliau ialah menonton klip video K-Pop. Sila baca rintihan hatinya di belognya, CeritaOrangGilak.

Posted on 21 May 2010. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0.

Read more articles posted by .

Read this first: LB Terms of Use

One Response to Bercakap-cakap dalam The Fairly Current Show